085 0470 990 info@anchiano.nl

De Groen-App

De Groen-app bevat veel nuttige en bruikbare functionaliteiten waarmee het dagelijkse werk van de teams, de voormannen en de teamleiders wordt vereenvoudigd, inzichtelijk en transparant wordt gemaakt. In de app wordt duidelijk gemaakt wat er moet gebeuren, waar en vooral hoe. De communicatie over het onderhoud van de groenvakken, en alles wat hier mee samenhangt, verloopt via de app op een snelle en eenvoudige manier.

Van het eindresultaat van een onderhouden groenvak worden meerdere foto’s genomen en door de teams zelf beoordeeld op resultaat. Door de ingebouwde en geïntegreerde kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, oftewel AI) wordt het behaalde kwaliteitsniveau nog beter vergeleken met het beoogde kwaliteitsniveau.

De voormannen (en-vrouwen) gebruiken de Groen-app veelal op de tablet voor het dagelijkse werk binnen de teams. Belangrijke meldingen worden voor een (on)bepaalde periode herhaald op het (begin)scherm weergegeven. Eenvoudig kan worden gezocht en gefilterd op onder andere straten, groenvakken, teams, etc. Van een groenvak kunnen direct foto’s worden genomen èn worden beoordeeld. En alle informatie betreffende het groenvak is met één klik overzichtelijk beschikbaar.

In het werkgebied is direct zichtbaar welke groenvakken nog gedaan moeten worden (grijze druppels) en welke groenvakken afgerond zijn (groene druppels). Met één tik op een druppel wordt de vorm en ligging van de het groenvak getoond en kan de detailinformatie worden opgevraagd, inclusief voorbeeldfoto’s, berichten en (snoei)instructies. Door op een betreffende lokatie op de kaart te tikken, kan snel een notitie worden ingetypt of ingesproken. Ook kan direct van de situatie ter plaatse een foto worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij het constateren van zwerfafval.

De Groen-app kan ook op smartphones worden geïnstalleerd. Hierbij is rekening gehouden met de beperktere ruimte op het scherm. In principe zijn alle functionaliteiten beschikbaar in de Groen-app op de smartphones. Veel medewerkers in het groen hebben een (eigen) smartphone en kunnen hierdoor meekijken in de Groen-app.

De Groen-app is ook in de meest voorkomende browsers te gebruiken. Makkelijk voor de uitvoerders en planners die toch al dagelijks op een desktop werken. De browserversie biedt dezelfde functionaliteit als de app op mobiele devices.

De implementatie van de Groen-App

Na het (geautomatiseerd) inlezen van de kaartdata van de betreffende gemeenten, kunnen de werkgebieden worden ingetekend. De teams en de teamleden worden aangemaakt, alsook de rondes en planningen. Het gebruik van de Groen-app kan beginnen!

Uiteraard moeten de teams, voormannen en teamleiders vooraf, tijdens en na de implementatie goed worden geïnformeerd en waar nodig worden geënthousiasmeerd over het gebruik van de Groen-app en de weg er naar toe. Anchiano begeleidt dit gehele traject en voorziet de opdrachtgever van zeer bruikbare do’s en don’ts voor de gehele implementatie.

Voor Anchiano is het belangrijk om de app te gebruiken vanuit de groenmedewerkers in het veld. Een groot deel van de verdere ontwikkeling van de Groen-app gebeurt dan ook door goed te luisteren naar de feedback die van deze medewerkers wordt verkregen. En deze feedback wordt vertaald naar gewijzigde en nieuwe functionaliteiten in een volgende versie van de Groen-app: voor en door de groenmedewerkers.